Tous ensemble

Met ingang van dit jaar is Kakaran een samenwerking aangegaan met het project Tous Ensemble, dat is opgezet door Petra Niessen, docent Frans /CKV aan het Vituscollege in Bussum. Tijdens een sabbatical in 2016 bezocht Petra meerdere scholen in Senegal. Daar raakte ze onder de indruk van de motivatie, de werklust en het enthousiasme van de leerlingen en de docenten. Voor twee scholen, Le Lycée de Diass en L’École de Samba (‘Les petits pieds’) in Dakar, heeft zij gezorgd voor de aanschaf van schoolmaterialen.

Petra en kinderenUitwisseling
Voor de komende twee jaar heeft ze via haar school een uitwisselingsprogramma opgezet tussen leerlingen van het Vituscollege en die van Le Lycée de Diass. In het kader van dit uitwisselingsprogramma heeft Petra een aantal fondsenwerfacties gestart onder de noemer Tous Ensemble. Ook nu gaat het om materialen voor de beide scholen. In april gaan de eerste leerlingen naar Senegal en zullen daar verblijven in gastgezinnen.

kinderenDe projecten van Tous Ensemble vertonen overeenkomst met de projecten die binnen Kakaran plaatsvinden. Ze zijn kleinschalig en vallen binnen onze doelstelling. Om die redenen heeft het bestuur besloten om voor de periode van twee jaar de projecten van Tous Ensemble te omarmen. Het resultaat van de fondsenwerfacties zal  via Kakaran worden overgedragen aan de beide scholen in Senegal.

Petra NiessenContact met Petra Niessen

Bijdragen aan dit project?

Meer informatie over het project?

 

Posted in Nieuws.