Update Tous Ensemble

De geplande reis met docenten en leerlingen van het Vituscollege naar Senegal heeft – vanwege de pandemie – ook in 2021 niet plaats kunnen vinden. Hopelijk kan de reis in juni/juli 2022 alsnog worden gemaakt om met eigen ogen te zien hoe het in Senegal gaat en er collega docenten en leerlingen te ontmoeten. Intussen is er op afstand hard gewerkt en is het geld (30.000 euro!) dat in 2020 met verschillende acties is binnengehaald, goed geïnvesteerd.

Les Petits Pieds De leerlingen op het schooltje van Samba zijn volop aan het lezen en maken goede vorderingen. De werk- en onderwijsomstandigheden zijn enorm verbeterd. Ook de nieuwe houten stoeltjes en tafeltjes zijn af, met dank aan de handwerklieden.

Le lycée de Diass Hier zijn de docenten en leerlingen erg blij met de leermiddelen en leesboeken die zij hebben kunnen aanschaffen (mede dankzij de bijdrage van My Book Buddyen met alles wat zij hebben kunnen investeren in het schoolgebouw. Leerlingen uit 6 vwo van het Vituscollege hebben ook dit jaar weer met de examenleerlingen in Diass brieven in het Frans uitgewisseld.

Vanaf komend schooljaar neemt Petra Niessen de onderwijsprojecten van Tous ensemble mee naar haar nieuwe werkplek: het Sancta Maria in Haarlem. Een Unesco school, met volop aandacht voor wereldburgerschap en uitwisselingen. Samen met anderen zal Petra zich blijven inzetten voor het onderwijs in Senegal.

 

Posted in Nieuws.