Toiletblok voor Koulouck

Toen wij de school in Koulouck bezochten in 2016 vielen de schoolbanken uit elkaar. Met behulp van donaties hebben we toen nieuwe tables-bancs kunnen laten plaatsen.

Tijdens ons bezoek zagen we ook dat de toiletten bestonden uit een smerig hokje met een deur en daarachter een gat in de grond. En dat voor een school van bijna driehonderd kinderen. Wij vinden behoorlijke sanitaire voorzieningen en hygiene van essentieel belang voor kinderen die soms twee uur moeten lopen van huis naar school en daar de hele dag verblijven. Op dit moment is daarvan geen sprake.

Dankzij een gift van de paters van een seminarie dat onze oud-directeur Gerard ooit een periode heeft bezocht, hebben we al geld opzij gezet voor een douche. De veiling tijdens ons 25 jarig jubileum heeft een klein bedrag opgeleverd, en van de donatie die we ontvingen  voor de organisatie van het jubileum is ook nog een deel over. Daarvan kunnen we een toilet bekostigen.

Dankzij een verjaardagsfeestje in Nederland hebben we nu de financiering van nieuwe sanitaire voorzieningen rond. Marlies, een van onze (incidentele) donateurs, had een geweldig idee voor haar 50e verjaardag. Ze besloot om geen cadeaus te vragen aan haar gasten, maar een bijdrage aan een goed doel: een tweede toilet in Koulouck. Dankzij de gulle bijdragen van haar vrienden en familie is dat doel inmiddels bereikt.

Tijdens onze reis naar Senegal in januari zullen we opnieuw een bezoek brengen aan de school in Koulouck en hen het goede nieuws overbrengen. Samen met de directeur zullen we een nieuw plan maken en een offerte van een plaatselijke aannemer vragen. Als alles goed is, kunnen dan in de loop van 2018 de bouwwerkzaamheden starten.

 

Posted in Nieuws.