Salle polyvalente in Koulouck

Tijdens onze reis naar Senegal in januari 2018 bezochten we de school in Koulouck, waar we twee jaar geleden kennis maakten met de directeur Momar Wade. Na ons bezoek in 2016 hebben we een groot aantal schoolbanken gefinancierd, die we nu konden bewonderen. Helaas zijn sommige bankjes doorgezakt omdat voor het bovenblad niet de juiste houtdikte is gebruikt en de metalen steunen niet onder het hele blad doorlopen. Samen met een plaatselijke aannemer zoeken we naar een oplossing om deze banken gerepareerd te krijgen.

In Koulouck wilden we vertellen dat we, dankzij een verjaardagsfeest, een donatie van de Paters Passionisten, de opbrengst van de veiling tijdens het lustrum en een incidentele donatie, inmiddels ook de financiering rond hebben van een bloc sanitaire. Maar tot onze verbazing bleek er op het terrein al een toiletblok te zijn geplaatst, met behulp van een Franse ngo, Baobab. Daarvan hadden ze ons niet op de hoogte gebracht. Vervolgens hebben we het oorspronkelijke (wat meer omvangrijke) plan erbij gehaald en afspraken gemaakt over de financiering van een salle polyvalente. Een dergelijke ruimte stelt de directeur in staat om gesprekken te voeren en ouderbijeenkomsten te houden, en het maakt het mogelijk voor kinderen om te lezen of computerles te krijgen. Bij deze salle zal een extra toilet worden gebouwd (het toilet van Marlies!).

De Stichting Kakaran heeft toegezegd te proberen de financiering rond te krijgen. De aannemer zal met een geactualiseerde aanvraag komen voor het lokaal. We hopen nog dit jaar de rest van het benodigde bedrag bijeen te kunnen brengen zodat de bouw kan beginnen. Inmiddels hebben we ook een bedrag van stichting Onamika gekregen en er is overleg met een andere stichting, dus we hebben goede hoop dat het gaat lukken.

Posted in Nieuws.