Bestuur


Esther Kruyswijk, voorzitter

estherkruyswijk@gmail.com

Esther Kruyswijk deed in 1992 voor haar studie anthropologie onderzoek naar de positie van lichamelijk gehandicapten in het oosten van Senegal. Samen met Nommez Ba Gahn, toenmalig directeur van het orthopedisch centrum in het ziekenhuis in Tambacounda, en haar begeleidster Gerti Hesseling, realiseerde ze een mobiele orthopedische werkplaats die middels het toegewijde team gehandicapten in afgelegen gebieden aan protheses, revalidatie en informatie helpt. De werkplaats werd bij Kakaran ondergebracht. In 2001 werd Esther piloot en werkt sindsdien bij Transavia. In 2015 nam ze het voorzitterschap van het bestuur van Kakaran Nederland over van Marlies Pietermaat.


Marieke van Winden

winden@ascleiden.nl

Marieke van Winden is lid van het bestuur sinds 1992. Zij was tot juli 2019 werkzaam in het Afrika Studiecentrum in Leiden, waar zij verantwoordelijk was voor de public relations en de organisatie van seminars.


Marjolijn Schuijt

schuijtmm@gmail.com

Marjolijn Schuijt is als lid van het bestuur vertegenwoordiger van de tweede generatie van de (donateurs van de) familie Schuijt en dus ook donateur van alweer een tweede generatie kinderen van Kakaran.


Peter Baas

Peter Baasinfo@bureau58110.nl

Peter Baas begeleidt verandertrajecten voor bedrijven en NGO's op het gebied van internationale samenwerking, zoals Hivos, SNV, Oxfam-Novib, Artsen zonder Grenzen, Het Internationale Rode Kruis,  de Universiteit van Delft (Global Challenges Programmes), Enviu en het  Institute of Social Sciences in Den Haag.Hij maakt sinds 2017 deel uit van het bestuur van Kakaran.


Lenette Schuijt, directeur

06-535 41 968 |  dir@kakaran.nl

Lenette Schuijt is het nichtje van oprichter Gerti Hesseling en haar man, voormalig directeur Gerard Schuijt en bovendien ruim twintig jaar donateur. Lenette Schuijt is zelfstandig organisatie-adviseur. Bij Kakaran ondersteunt ze het bestuur met taken als beleid, correspondentie, contacten met de donateurs, de financiële administratie, de website en de nieuwsbrief.


Zie ook: Comité van aanbeveling