Bestuur


Marieke van Winden, voorzitter

mariekevanwinden@hotmail.com


Marieke van Winden is al sinds 1992 lid van het bestuur van Kakaran. Tot juli 2019 was zij werkzaam in het Afrika Studiecentrum in Leiden, waar zij begon als directiesecretaresse van Gerti Hesseling. Daarna was zij verantwoordelijk voor de communicatie en de organisatie van seminars. Sinds februari 2022 is zij voorzitter van het bestuur.

 


Loes Oudenhuijsen

LoesLoes Oudenhuijsen is lid van het bestuur sinds september 2020. Zehaalde haar bachelor International Development Studies in Wageningen. Daarna deed zij in Leiden een minor in African Languages and Cultures en een master African Studies. Ze is nu als PhD kandidaat aan het Afrika-Studiecentrum verbonden. Ze doet in Senegal onderzoek naar gender- en seksuele normen met een focus op vrouwen die buiten de seksuele norm treden.

 


Geert van der Helm

geertvanderhelm@hotmail.com

Geert en LisanneGeert van der Helm is een kleinkind van de schoonzus van de oprichtster Gerti Hesseling. Hij is werkzaam als hoofd supply planning bij een farmaceutisch bedrijf in Zwitserland. Vanuit die rol houdt hij zich onder andere bezig met de planning en distributie van medicamenten wereldwijd. Samen met zijn vrouw Lisanne, met wie hij als sinds 2013 in Zwitserland woont, zal hij de bestuur rol in duo functie uitoefenen. Lisanne is werkzaam als consultant in de IT-sector en houdt zich bezig met de implementatie van ERP software en de bijbehorende verander processen.

 

 

 

 

 


Ibrahim Diallo

kasofore15@gmail.com

IbrahimIbrahim Diallo is geboren in Dakar en opgegroeid in Abène in de Casamance (Senegal). In Senegal had hij een galerie op het eiland Gorée en organiseerde ook concerten en theatervoorstellingen. Na zijn komst naar Den Haag in 2013 opende hij een galerie voor ‘eigenwijze Afrikaanse kunst’. In zijn kunst staan thema’s als gelijkheid en vrijheid en pacifistisch verzet tegen machtsmisbruik centraal. ‘Alleen met liefde krijg je vrede.’

 

 

 


Esther Plaatsman

emplaatsman@gmail.com

ester plaatsmanEsther Plaatsman is docent levensbeschouwing en autismecoach bij het Trinitas Gymnasium in Almere. Vanuit haar vak houdt ze zich bezig met ‘Burgerschap’ en zet daarvoor binnen haar school projecten op, zoals een markt om geld te werven, of een Afrika-nacht met diverse activiteiten en muziek. Esther is afgestudeerd in de vergelijkende godsdienstwetenschappen, met als bijvak Afrikanistiek. Haar afstudeerproject ging over vrouwelijke marabouts en Diola genezeressen in Senegal en Guinee . Daarnaast heeft ze veel door Senegal gereisd.


Lenette Schuijt, directeur

dir@kakaran.nl

Lenette Schuijt is het nichtje van oprichter Gerti Hesseling en haar man, voormalig directeur Gerard Schuijt en bovendien ruim twintig jaar donateur. Lenette Schuijt is zelfstandig organisatie-adviseur. Bij Kakaran ondersteunt ze het bestuur met taken als beleid, correspondentie, contacten met de donateurs, de financiële administratie, de website en de nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Zie ook: Comité van aanbeveling