Nieuwe bestemming voor case accompagnants

Tijdens een eerder bezoek aan het ziekenhuis van Tambacounda zagen we dat de cases accompagnants, die ooit werden gefinancierd door Kakaran en die  bestemd waren voor familieleden van een zieke, om daar te verblijven en te zorgen voor het eten, niet gebruikt werden. Op het ziekenhuisterrein  is een nieuw gebouwtje in gebruik genomen voor de familie van patiënten, waardoor de cases leeg staan en in verval zijn geraakt.

Een van deze voormalige cases accompagnants zou uitstekend een nieuwe bestemming kunnen krijgen als een plek waar informatie wordt verstrekt over o.a. voeding, hygiene en geboorteregeling. Dat was ook een wens van de financiers van de nieuwe AMO (de mobiele orthopedische werkplaats). Het is de bedoeling dat tijdens tournees met de auto niet alleen een orthopedische behandeling plaatsvindt, maar ook informatie wordt gegeven.

Voor de herinrichting van deze case werd toen echter een veel te hoge aanvraag ingediend. Mevrouw Ndiagne, secretaris van Kakaran Senegal en maatschappelijk werkster in het ziekenhuis, zegde toe snel met een een nieuwe aanvraag te komen.

Inmiddels hebben we de nieuwe aanvraag ontvangen. Het gaat om het opknappen en de heringebruikname van een van de huisjes. Het bedrag in de nieuwe aanvraag is nagenoeg gelijk aan het bedrag dat donateur Kitty Kruyswijk bijeen bracht tijdens haar 80e verjaardag. We hebben toegezegd dat het bedrag voor het opknappen van het huisje beschikbaar is onder voorwaarde dat er een goed plan komt m.b.t. het doel van het project, het informatie geven over gezondheid en aanverwante zaken. We hopen dat dit plan snel komt zodat het huisje kan worden opgeknapt en een mooi nieuw doel kan dienen.

Posted in Nieuws.