Colloquium voor Gerti Hesseling

Aan de Université Gaston Berger de Saint-Louis is op 15 en 16 december 2011 een internationaal colloquium gehouden onder de titel ‘Journées d’études en hommage au professeur Gerti Hesseling’. De Senegalese universiteit deed dit in samenwerking met de Université Montesquieu Bordeaux IV, het Afrika-Studiecentrum Leiden, de Université Cheikh Anta Diop de Dakar en met medewerking van de Nederlandse ambassade in Senegal. De thema’s van het colloquium sloten nauw aan bij de onderzoeksthema’s in het werk van Gerti Hesseling, zoals ‘Droit foncier et gestion des ressources naturelles’, ‘Droits humains et développement’, ‘Décentralisation, urbanisme et aménagement du territoire’ en ‘Pouvoir, droit et démocratie’.

Van Kakaran woonde de voorzitter Marlies Pietermaat-Kros de conferentie bij. Ook Gerard Schuijt, directeur van Kakaran en echtgenoot van Gerti, was aanwezig. Bij de opening hield hij een korte toespraak waarin hij de initiatiefnemers , de organisatoren en de deelnemers aan het colloque bedankte voor het eerbetoon aan zijn echtgenote.

De grote foto hierboven is van de opening van het Colloquium. V.l.n.r. prof. Aidara, organisator, directeur van de Rechtenfaculteit, rector van de Université Gaston Berger, Nederlandse ambassadeur in Senegal, Ger de Jong, Gerard Schuijt en Nommez Ba Gahn, contactpersoon voor Kakaran in Senegal.

l'ombreIn 2013 verscheen een boek met de teksten van voordrachten die tijdens het colloque werden gehouden. Het 250 pagina’s tellende boek verscheen, onder de titel A l’ ombre du droit bij uitgeverij l’ Harmattan in Parijs. Het werd geredigeerd door Mouhamadou Moustapha Aïdara.

Posted in Jaarverslagen, Nieuws, Organisatie, Projecten, Sleutelfiguren in Senegal, Uncategorized.