Salle polyvalente Koulouck Mbada: feestelijke inwijding

salle polyvalenteOp zondag 19 januari 2020 waren Esther, Sylvia, Marieke en Lenette aanwezig bij de feestelijke inwijding van de nieuwe salle polyvalente van de basisschool in Koulouck Mbada. Afgelopen juli meldden we dat de financiering hiervan, mede dankzij een toezegging van Wilde Ganzen, rond was gekomen. In de zomer ging de bouw van start en vlak voor ons bezoek werd het gebouw opgeleverd.

gedenkplaat nommezMet de onthulling van een plaquette, gewijd aan Nommez Ba, werd de Salle Nommez Ba Ghan officieel in gebruik genomen. De kinderen die – ondanks dat het zondag was – samen met hun moeders in groten getale aanwezig waren zongen het Senegalese volkslied (zie het filmpje hieronder).

 

Daarna volgden vele speeches, onder andere  van de burgemeester en de chef du village. In de speeches werd benadrukt hoe belangrijk de salle polyvalente is voor de lokale gemeenschap die hier bijeenkomsten kan houden. Ook werd de belofte uitgesproken om met de lokale gemeenschap het gebouw goed te onderhouden. Na de speeches werden cadeaus uitgewisseld en volgde een rondleiding door het gebouw. De vlag van Wilde Ganzen werd op de gevel bevestigd en de ceremonie werd afgesloten met hapjes en frisdrank.

 

 

Posted in Nieuws.