Studiebeurs voor Senegalese student journalistiek

Gerard SchuijtGerard Schuijt, mede-oprichter van Kakaran en vaste donateur, heeft de opbrengst van een door hem geschreven boekje beschikbaar gesteld om een Senegalese journaliek-student een buitenlandse cursus op zijn/haar vakgebied te laten volgen. Uiteraard hadden we deze student graag ontvangen in Nederland om hier een cursus te volgen, maar vanwege de Corona-maatregelen hebben we gekozen voor een online cursus.Na zorgvuldige selectie hebben we de 27-jarige Cheikh Ndiaye uitgekozen, die in 2019 is afgestudeerd aan de prestigieuze school voor journalistiek CESTI van de universiteit in Dakar, een instituut waar Gerti Hesseling ook regelmatig is geweest. De belangrijkste selectiecriteria waren: motivatie voor de cursus, beheersing van het Engels, en de beschikking over een laptop met microfoon en internet. Cheikh heeft een uitstekende beheersing van het Engels en beschikt over de juiste apparatuur voor een online cursus.  Zijn motivatie voor deze cursus is om actief deel uit te maken van de Senegalese pers en een bijdrage te leveren aan de groei van het land. Hij richt zich op nieuwe media en wil meer doen met storytelling. Zie hier een storytelling-video van hem: https://www.youtube.com/watch?v=tiQtJNa6Qfs

RNTCOm deze redenen koos hij voor de online-cursus Reach your audience with Storytelling van Radio Netherlands Training Centre (RNTC) in Hilversum. Dit is een internationaal gerenommeerd centrum, dat open trainingen aanbiedt en programma’s op maat, in mediatraining en het versterken van sociale verandering. RNTC gaat verder dan traditionele media en campagnes, en combineert onderzoek en theorie, professionele praktijk en creatieve innovatie. Het centrum leidt jonge professionals, partners en organisaties op in het ontwikkelen van mediawerk met blijvende impact.

cheikhAfgelopen week heeft Cheikh deze online-cursus gevolgd, samen met cursisten uit de hele wereld. Gedurende vier dagen heeft hij zich verdiept in een goed verhaal vertellen, hoe je kunt aansluiten bij je publiek, bloggen, wordpress gebruiken, je verhaal met beeld ondersteunen, enz. Op 2 februari ontving hij zijn certificaat en stuurde hij Kakaran een kort verslag.

Wij wensen Cheikh Ndiaye veel succes met zijn verdere journalistieke werk!

Posted in Nieuws.