Benefietdiner Tous Ensemble

dinerOp donderdag 5 maart – nog net voor de Coronacrisis – vond in restaurant Bel Ami te Bussum een zeer geslaagd benefietdiner plaats voor de onderwijsprojecten van Tous Ensemble in Senegal. Er waren zo’n 80 deelnemers (leerlingen, ouders, collega’s van het Vituscollege, vrienden en bekenden). Met dit benefietdiner en de inkomsten van de belevenissenveiling hebben de organisatoren van Tous Ensemble ongeveer 7.000 euro opgehaald! Dit hadden zij niet durven dromen. Fantastisch!

Een zeer bevlogen veilingmeester wist de 22 aangeboden belevenissen voor gigantische bedragen te veilen voor de onderwijsprojecten in Senegal. De geveilde belevenissen bestonden o.a. uit boottochtjes, workshop Bob Ross, meditatie- en yogalessen, kunstwerken, foto’s, rondleiding Artis, coaching sessies, huisconcert door violiste Emma Breedveld, etentje voor twee in Bel Ami, workshop slow looking en een schoonheidsbehandeling.

Door de Corona crisis moet Petra helaas haar bezoek met de 2 Vitusleerlingen en  haar collega aan de scholen in Senegal uitstellen. Zij zouden 10 april vertrekken. Hopelijk zal de crisis niet te lang duren en zullen er niet onnodig veel slachtoffers vallen. Het zijn roerige tijden.
Op allerlei manieren probeert Tous Ensemble verbonden te blijven met de leerlingen en docenten in Senegal. Ook daar maakt men zich grote zorgen. Komende weken gaat een aantal leerlingen Frans van het Vituscollege via ‘onderwijs op afstand’  kaarten en brieven in het Frans schrijven voor de scholen in Senegal. La distance crée des liens!

Zodra het weer verantwoord is, zoekt Tous Ensemble een nieuwe datum om alsnog naar Senegal te gaan en daar met het ingezamelde geld (in totaal toegezegd bijna 14.000 euro + 15.000 euro van My Book Buddy) de dingen te doen en kopen die zo hard nodig zijn.

benefietdiner

Posted in Nieuws.