Nieuws

Nieuw bestuurslid

Op de jaarlijkse bestuursvergadering is een nieuw bestuurslid benoemd, Loes Oudenhuijsen.

Lees verder

Een gevulde boekenkast in de school

Dankzij een subsidie van My Book Buddy konden op twee scholen in Senegal goedgevulde boekenkasten worden aangeschaft.

Lees verder

Publicatie jaarrekening

Vanwege de Coronacrisis heeft de bespreking van de jaarrekening 2019 nog niet plaatsgevonden. Dit zal gebeuren op 16 september a.s. In de week daaropvolgend worden de financiele stukken gepubliceerd op de website.

Lees verder

Voedselpakketten gedistribueerd

Zes weken nadat we geld bijeen hadden gebracht voor een Noodfonds Corona, konden de voedselpakketten worden gedistribueerd in Senegal.

Lees verder

Vakantiekamp

Vanwege Corona konden kinderen met een handicap dit jaar deelnemen aan het jaarlijkse vakantiekamp vanuit hun huis.

Lees verder

Resultaat Noodfonds Corona

Het door Kakaran in het leven geroepen Noodfonds Corona heeft ruim achttienduizend euro opgebracht, waarmee 380 families kunnen worden geholpen.

Lees verder

Noodfonds Corona

Ook in Senegal worden mensen getroffen door de maatregelen om besmetting met het coronavirus tegen te gaan. Daarom hebben we een eenmalig Noodfonds Cororna gecreëerd.

Lees verder

Benefietdiner Tous Ensemble

Op 5 maart hield Tous Ensemble een benefietdiner voor ouders, leerlingen en leerkrachten van het Vituscollege. de opbrengst, rond de 7.000 euro, is bestemd voor twee scholen in de regio Dakar.

Lees verder

Haalbaarheidsonderzoek naar hergebruik van afvalplastic

Uit het haalbaarheidsonderzoek, dat Mieke Arnoldus deed naar hergebruik van afvalplastic voor orthopedische toepassingen, blijkt dat dit zeker haalbaar is en dat daar verschillende mogelijkheden voor zijn.

Lees verder

Reis naar Senegal 2020

In januari 2020 reisden Esther, Lenette naar Senegal voor hun tweejaarlijks bezoek aan scholen en projecten van de stichting. Ditmaal reisden ook bestuurslid Marieke en Sylvia, lerares en organisator van een kerstmarkt op haar school, mee.

Lees verder

Salle polyvalente Koulouck Mbada: feestelijke inwijding

Op zondag 19 januari 2020 was Kakaran aanwezig bij de feestelijke inwijding van de nieuwe salle polyvalente van de basisschool in Koulouck Mbada.

Lees verder

Kerstmarkt voor Senegal

Leerlingen verkochten zelfgemaakte creaties en haalden daarmee geld op voor een school in Senegal om extra computers te kunnen kopen.

Lees verder